Stoel voor een Goed Doel

Silvie

MS-patiënt Sylvie bereikt met sponsortocht de Mont Ventoux: ‘Het was extreem zwaar’

 Binnen vier uur en drie kwartier heeft MS-patiënt Sylvie van Klaveren uit Alphen de top van de Mont Ventoux bereikt. ,,Het was extreem zwaar, maar ik ben blij dat ik het gehaald heb”, vertelt zij. Samen met haar vader, vriend en zus is zij op tweede pinksterdag aan de sponsortocht begonnen.

 Het is ongeveer 12.00 uur als de vier lopers van Sylvies team SMtegenMS de top van de bekende Franse berg bereiken. Sylvie van Klaveren, haar vriend, zus en vader zijn na een 21 kilometer lange klimtocht uitgeput. ,,Ik zat er halverwege al flink doorheen maar de steun van supporters langs de weg hielp ons om door te gaan. Die steun stimuleert enorm. Je krijgt er vleugels van.”

 ‘Klimmen tegen MS’ heet het event, waarbij 482 teams uit Nederland en België de ‘kale berg’ op lopen, rennen of skeeleren. Het doel van Van Klaveren was om 10.000 euro op te halen voor onderzoek door het Nationaal MS Fonds. Dat bedrag is inmiddels al uitgekomen op 11.065 euro. En er kan nog meer bij, zegt de loopster. Dat kan nog twee weken via de site klimmentegenms.nl en dan doneren aan team SMtegenMS.

 Nu nog vol adrenaline

,,Ik ben benieuwd hoe ik mij morgen voel”, vertelt zij. ,,Nu zit ik nog vol adrenaline en merk ik mijn vermoeidheid niet zo. Wij blijven hier nog een weekje om bij te komen.” Van Klaveren heeft voorafgaand aan de monstertocht met haar fysiotherapeut en het ziekenhuis gesproken over eventuele risico’s voor haar ziekte.

 ,,De tocht kan mogelijk een lichamelijk effect hebben, zeiden ze tegen mij, maar als ik verwacht er een enorme boost van te krijgen, moet ik het doen. Het voelt inderdaad als een enorme overwinning. Wij zijn met z’n vieren heel trots op elkaar. Wij gaan de komende dagen relaxen en uitrusten. Ik zie wel of ik last krijg of niet.”

 AD 21 mei 2024