Een stoel voor een Goed Doel

Jonne

Jonne is een jongedame van 22 jaar en heeft Cerebrale Parese en Piramidale Parese. Dat zijn hele moeilijke woorden maar het houdt in dat ze een complete dwarslaesie heeft en spasme.

Het behoeft geen uitleg dat dit een verschrikkelijk groot effect heeft op het leven van zo’n jong persoon. Ondanks deze beperking zie je Jonne alleen maar met een lach op haar gezicht.

Ze kijkt vooral naar de dingen die ze wel kan doen. Zo beoefent zij de zwemsport en dat doet zij op hoog niveau. Ze heeft meerdere records op haar naam staan. Ze traint nagenoeg dagelijks.

Daarnaast neemt zij anderen mee in haar verhaal waarbij ze anderen ook wijst op de mogelijkheden die er wel zijn.

Het is Jonne gelukt om haar rijbewijs te halen en dit heeft zij gedaan in een auto die aangepast was. Van een rijbewijs maar een eigen auto, die aangepast is op haar specifieke beperking, is een kostbaar iets.

Vanuit haar eigen netwerk is de auto aangeschaft en een deel van de aanpassingen worden vergoed met hulp van de gemeente. Er blijft echter ook een deel openstaan en daar hebben wij een bijdrage aan kunnen leveren. Inmiddels is Jonne in het bezit van een mooie aangepaste auto wat haar veel vreugde en vrijheid geeft.