Help Jonne op weg!

Wat een avond was dit!

Gisteren hebben we met elkaar mogen genieten in ’t Leeuwtje in Noorden tijdens wederom een schitterende editie van de inmiddels befaamde “Stoel”.Heerlijk eten, geweldige optredens, fantastisch publiek én een geweldig doel: Jonne.De foto spreekt voor zich!Vol trots mogen we vertellen dat jullie er met elkaar voor hebben gezorgd dat we een vette cheque ter waarde van 15.000 euro hebben mogen uitreiken waarmee het doel voor Jonne behaalt lijkt te zijn.Jonne krijgt dankzij jullie een stuk vrijheid en zelfstandigheid!Wij danken iedereen die betrokken is geweest bij het behalen van dit doel en natuurlijk hopen we dat we weer op jullie mogen rekenen als we nieuwe doelen gaan stellen!

Stichting ‘Vrienden van Dichtbij’

Vanuit Vrienden van Dichtbij willen wij, samen met jullie, Jonne Moleman letterlijk op weg helpen met een stuk zelfstandigheid en mobiliteit. Jonne is een jongedame van 22 jaar en heeft Cerabrale Parese en Pirimidale Parese. Dat zijn hele moeilijke woorden maar het houdt in dat ze een complete dwarslaesie heeft en spasme. Het behoeft geen uitleg dat dit een verschrikkelijk groot effect heeft op het leven van zo’n jong persoon.

Ondanks deze beperking zie je Jonne alleen maar met een lach op haar gezicht. Ze kijkt vooral naar de dingen die ze wel kan doen. Zo beoefent zij de zwemsport en dat doet zij op hoog niveau. Ze heeft meerdere records op haar naam staan. Ze traint nagenoeg dagelijks. Daarnaast neemt zij anderen mee in haar verhaal waarbij ze anderen ook wijst op de mogelijkheden die er wel zijn.

Het is Jonne gelukt om haar rijbewijs te halen en dit heeft zij gedaan in een auto die aangepast was op haar beperking. Nu is ze dus in het bezit van een rijbewijs maar een eigen auto, die aangepast is op haar specifieke beperking, is een kostbaar iets.

Vanuit haar eigen netwerk wordt er hard gewerkt om een auto te schaffen en een deel van de aanpassingen wordt mogelijk vergoed met hulp vanuit de gemeente. Er blijft echter ook een deel open staan en wij zouden graag een bijdrage leveren om zo dit deel van de begroting aan te vullen. De positieve houding van Jonne is een voorbeeld voor anderen en dat mag gezien worden.

Wij hopen dat we een bijdrage kunnen leveren om deze missie mogelijk te maken.

Gegevens

Copyright 2024

Design & Development door Design Depot