GEANNULEERD: Koop een stoel voor een goed doel

Vanwege de op 15 maart afgekondigde extra corona-maatregelen is de Stoel voor een goed doel afgelast

Na het succes van de afgelopen 18 jaar organiseren wij dit jaar op 24 maart de 19e keer Koop een stoel voor een goed doel!
Het goede doel voor deze editie: 

Samen tegen Eenzaamheid

Stel je eens voor: zonder rollator kom je buiten de deur niet meer ver. Familieleden en vrienden zijn overleden. De buurtsupermarkt heeft zijn deuren gesloten. En de kinderen wonen niet in de buurt. 

Trouwens, je kinderen val je sowieso niet graag lastig met jouw sores, want zij moeten ook hun eigen boontjes doppen met drukke banen en kleine kinderen. En eigenlijk schaam je je ook een beetje dat je je alleen voelt en dat alles niet meer zo makkelijk gaat als vroeger. Je hebt de wijkverpleger en schoonmaakhulp echt nodig, maar zelfs die zijn vaak te druk voor een kopje koffie.

Klinkt dit dramatisch? Dat kan het ook zeker zijn. 

Eenzaamheid en kwetsbaarheid ontstaan meestal niet van de ene op de andere dag. Het zijn sluipende processen. En het kan iedereen – rijk of arm, grote stad of dorp, kinderen of  alleenstaand – overkomen. 
(Bron: Nationaal Ouderenfonds)

Deze noodkreet raakt Stichting ‘Vrienden van Dichtbij’ in het hart en sluit aan bij onze missie om ons in te zetten voor mensen die het minder hebben dan maatschappelijk verantwoord is. Daarom hebben wij ons ten doel gesteld om in 2020 diverse activiteiten te organiseren die in het teken staan van ‘Samen tegen Eenzaamheid’. Hierbij willen wij extra aandacht schenken aan ouderen, maar ook aan jongeren in sociaal arme situaties.

Agenda ‘Samen tegen Eenzaamheid’ 

5 april 2020
Jostiband Concert in Theater CastellumJongeren nodigen ouderen uit voor een geweldig avondje uit. 

27 en 28 juni 2020
HomeRide (inzamelingsactie ten gunste van Ronald McDonald huizen voor het zieke kind en hun families). Ons team zal rijden voor het huis in Leiden. 

30 augustus 2020
Rondvaart met ouderen die gedwongen gescheiden wonen, uit diverse verzorgingshuizen.

23 t/m 25 oktober 2020
Activiteitenweekend met jongeren die zich in een sociaal arme situatie bevinden in een groepsaccommodatie in Otterlo.

Zijn jullie er ook bij op 24 maart om op die manier een bijdrage te leveren aan het realiseren van onze doelen? 

Aanmelden kan via info@vriendenvandichtbij.com

Indien je er niet bij kan zijn op 24 maart, maar wel heel graag een bijdrage wilt leveren aan het realiseren van onze plannen die op de agenda ‘Samen tegen Eenzaamheid’ staan, dan kan je dit kenbaar maken via ons e-mailadres: info@vriendenvandichtbij.com

GEANNULEERD: Koop een stoel voor een goed doel

Gegevens

  • Locatie: Restaurant Bistrobar ‘t Leeuwtje
  • Datum: 24-03-2020
  • Tijd: 18:30
  • Kosten: € 45 p.p.

Copyright 2024

Design & Development door Design Depot