Help Jonne op weg!

banketletteractie

Vorig jaar hebben we met elkaar een aantal mooie doelen mogen steunen maar de doelen blijven zich aandienen en dan kunnen we simpelweg niet stil blijven zitten.

Vanuit Vrienden van Dichtbij willen wij, samen met jullie, Jonne Moleman letterlijk op weg helpen met een stuk zelfstandigheid en mobiliteit. Jonne is een jongedame van 22 jaar en heeft Cerabrale Parese en Pirimidale Parese. Dat zijn hele moeilijke woorden maar het houdt in dat ze een complete dwarslaesie heeft en spasme. Het behoeft geen uitleg dat dit een verschrikkelijk groot effect heeft op het leven van zo’n jong persoon.

Ondanks deze beperking zie je Jonne alleen maar met een lach op haar gezicht. Ze kijkt vooral naar de dingen die ze wel kan doen. Zo beoefent zij de zwemsport en dat doet zij op hoog niveau. Ze heeft meerdere records op haar naam staan. Ze traint nagenoeg dagelijks. Daarnaast neemt zij anderen mee in haar verhaal waarbij ze anderen ook wijst op de mogelijkheden die er wel zijn.

Het is Jonne gelukt om haar rijbewijs te halen en dit heeft zij gedaan in een auto die aangepast was op haar beperking. Nu is ze dus in het bezit van een rijbewijs maar een eigen auto, die aangepast is op haar specifieke beperking, is een kostbaar iets.

Vanuit haar eigen netwerk wordt er hard gewerkt om een auto te schaffen en een deel van de aanpassingen wordt mogelijk vergoed met hulp vanuit de gemeente. Er blijft echter ook een deel open staan en wij zouden graag een bijdrage leveren om zo dit deel van de begroting aan te vullen. De positieve houding van Jonne is een voorbeeld voor anderen en dat mag gezien worden.

Wij hopen dat we een bijdrage kunnen leveren om deze missie mogelijk te maken.

In december gaan we ons inzetten voor 2 doelen en om het benodigde bedrag binnen te halen gaan we weer boterletters verkopen. Ondanks de stijgende energiekosten kunnen we de letters wederom aanbieden voor een bedrag van €10. Een bedrag wat je in de winkel ook betaalt maar met deze letter steun je direct 2 mooie doelen. We zijn bakkerij Visser dankbaar dat zij wederom voor ons klaar staan en dit mogelijk maken.

Dan komen we nu uit op ons tweede doel. Vorig jaar hebben we jullie in de gelegenheid gesteld om mensen uit jullie omgeving even wat extra aandacht te geven. Sommigen kregen een kerstpakket, anderen een kerstkrans of een ander gebaar.

2022 is voor veel mensen een zwaar jaar op verschillende vlakken en we hebben vorig jaar gezien dat je met een klein gebaar toch iets positiefs kunt brengen. Deze actie gaan we herhalen en binnenkort zullen we met jullie delen hoe we hier vorm aan gaan geven.

De stichting Vrienden van Dichtbij is een zogenaamde ANBI stichting. Naast de juridische verplichtingen die hieruit voortvloeien, proberen we zelf ook zorgvuldige keuzes te maken zodat het ingezamelde geld op de juiste plaats aankomt. Het is mogelijk om een factuur te krijgen bij een bestelling waardoor het voor bedrijven aantrekkelijk is. Misschien is een letter wel een leuk gebaar naar de werknemers met als bijkomend voordeel dat er mooie doelen gesteund worden.

Bestellen kan bij onze ambassadeurs. Zij gaan allemaal zelfstandig aan de slag maar natuurlijk kan een bestelling ook via de mail geplaatst worden. Voor bestellingen en vragen zijn wij bereikbaar via info@vriendenvandichtbij.nl

De levering kan op:
30 november 2022
1 december 2022
2 december 2022

We ontvangen jouw bestelling graag uiterlijk 18 november a.s.

Mogen wij op jullie hulp rekenen?

Gegevens

Copyright 2024

Design & Development door Design Depot